Het WK voor een Back-end Developer

door Komma Board

Begin April komt Business met de plannen voor de widgets die ontwikkeld moeten worden voor het WK in Rusland.

De toon is onmiddellijk gezet hierdoor. 6 widgets ontwikkelen op 9 weken tijd.

De eerste dagen volgen er verschillende meetings waar de taken verdeeld worden. Het process wordt uitgelijnd en de deadlines worden vastgelegd.

De eerste deadline ligt reeds half mei. 2 weken voor het WK willen ze een aftelkalender met elke dag een andere promotie.

De volgende belangrijke widget is een Jackpot. Deze moet real time updaten bij elk doelpunt dat er gescoord wordt op het WK, samen met de naam van de doelpuntenmaker, en confetti moet tevoorschijn schieten. Deadline 28 Mei.

De andere 4 kleinere widgets moeten 1 week later klaar zijn

Ook interesse om te KommaBoarden?

Bekijk onze careers en wie weet worden we binnen­kort collega's.

Komma

De Jackpot widget komt volledig op mijn rekening te staan, dus dag in dag uit voor 4 volle weken wordt er volop geprogrammeerd, gecommuniceerd en afgetest.

De eerste 2 weken worden er verscheidene Skype calls ingelegd met Zweden, Zwitserland en Malta om de integraties met externe API’s zo goed mogelijk te kunnen laten werken, en edge cases volledig onder de loep te kunnen nemen.

Halfweg mei zijn de eerste 2 widgets ver helemaal klaar, en wordt de countdown kalender moeiteloos afgeleverd op de dag van de deadline.

Om dit te vieren en de moraal hoog te houden wordt er een team building georganiseerd. Fingerfood, hamburgers en bowling. En geen beter plaats om dit te doen dan in het grootste sportcafé van gent. Ondertussen loopt er een test versie van de jackpot te draaien met de Copa Libertadores uit Brazilië.

De volgende week is de focus volledig gericht op de Jackpot, en begint de workload van de 4 kleinere widgets er ook bij te komen.

Meetings worden gecanceld. Stand-ups worden niet meer dagelijks gehouden en zijn zo kort mogelijk. De laatste dagen leren we onze QA een beetje programmeren in de terminal, en later worden PO, Front-end developer, Back-end Developer, FA en Squad lead allemaal een beetje QA.

28 Mei is het de grote dag. Alle testen verlopen goed lokaal en op staging. Enkel op pre-productie is er een kleine issue. Na heel wat angstzweet bij ons team en devops is de fout gevonden en kunnen we deployeer naar productie. Deadline 2… Check!

Nog 1 week te gaan voor de 4 laatste widgets.

Onze FA heeft de laatste dagen deze al uitvoerig getest, en met nog enkele kleine issues op te lossen halen we de laatste deadline nog gemakkelijk eindelijk. Applaus van business, en als beloning trakteert onze Squad Lead op frietjes.

Voor ons kan het WK beginnen, maar eerst goed uitrusten, want na 9 intense weken is iedereen op, maar het resultaat mag er zijn.

Afspraak op 14 juni om 17:00 op napoleongames.be

Bron topfoto: hln.be

Komma langs!

Interesse om te Komma Boarden? Geef ons een seintje.