Hoera, 8 jaar Komma Board!

Bestuurder – An Van den Eynde

In november vieren wij naar jaarlijkse gewoonte onze verjaardag. Niet die van ons, zoals die van een mens of persoon, wel van ons Komma Board, ook een persoon, een rechtspersoon.

8 kaarsjes mochten we recent uitblazen, op een prachtige bronzen taart. Want “8” dat vertegenwoordigt een bronzen jubileum.

Mooi al he, brons. Daar heb ik wel even bij stilgestaan.

Wat begon als een goed idee, namelijk een HR-driven way-of-work, en dan omsloeg in de harde realiteit van “geen centen”, veranderde in een mensgerichte cultuur, transformeerde van start-up naar scale-up (zoals dat dan tegenwoordig heet), met alle groeipijntjes vandien.

Wat nieuwe vormen begon aan te nemen door interne projecten zoals cafetariaplannen en trajecten, geleid door mensgerichte innovatie. Een totale shape-shift door veranderingen in je management team, en het recreëren van je strategie omdat je missie en visie al totaal achterhaald zijn na vijf jaar.

Het oprichten van een nieuwe start-up die ontstaat door het besef dat je medewerkers sneller groeien dan hun eigen schaduw (en die van jezelf), nieuwe oprechte perspectieven herbekijken, verwisselen van approach, je eigen medewerkers je manier van werken totaal laten herscheppen, want ondertussen heb je begrepen dat die mannen én vrouwen veel slimmer zijn dan jij.

De transitie van je kleine mini-onderneming naar een middelgrote KMO die meetelt, én die betekenis heeft en geeft in de markt waarin je aan het gamen bent.

Van rups naar vlinder 

En dat is ook wat onze organisatie heeft gekenmerkt de laatste jaren: “change”. Er wordt veel over gezegd en geschreven, over “change”. Recent heb ik zelfs iemand ontmoet die daarover doctoreert.

Mijn gedacht? Change of verandering is een gegeven feit: accepteer dat wat komt, leer van je challenges en work your way around  it. You can’t control change but change CAN control you. Laat je niet controleren. Surf op de golven die komen en go with the flow.

Wie op een liefdevolle manier naar verandering leert kijken, krijgt positieve verandering terug. En wie tegen verandering vecht, wordt bevochten.

Verandering hoort bij het leven, so you better learn to love it.

Potje breken = potje betalen: dat hebben ze mij vroeger geleerd. Klopt ook. Voor mij heeft dit gezegde echter een nieuwe invulling gekregen. Wanneer iets breekt, ben je op je best om ervoor te zorgen dat je betere manieren zoekt om met je conflicten of uitdagingen om te gaan.

Ik heb geleerd om veranderingen te omarmen. Dat sterkt onze mindset, opent onze visie om te leven zonder oordeel naar onszelf en naar elkaar. Het leert ons creatief te denken en het leert ons ook terug om te vertrouwen op ons “gut instinct”, ons buikgevoel, ons innerlijk kompas, dat wat ons doet voelen of iets goed voelt of niet. En daar gaat het over, voelen, één zijn met onze natuur.

Een rups wordt een vlinder. The circle of life.

Personal growth, dat is waar wij bij Komma Board voor staan en elke dag aan werken om het beste uit onszelf te halen.

Want we zijn het allemaal waard om een vlinder te worden.

Brons is mooi. Dat is al heel veel waard. Maar wij bij Komma Board en Relyus, wij gaan voor GOUD.