Komma Board … en spring eruit op 4 km hoogte

door Komma Board

Zaterdag 27 mei 2017, 11 uur. Zweetdruppels parelen op de voorhoofden van een twintigtal Komma Board-consultants. Ja, de zon brandt. Maar het is de locatie die het ‘m doet: vliegveld Spa La Sauvenière, de thuisbasis van Skydive Spa. En over enkele ogenblikken krijgt iedereen het nóg warmer, want dan begint het vliegtuig aan een klim van 4 kilometer, de zon tegemoet …

Tom en Tom

Consultants Tom Caelenberghe en Tom Moerman vertellen hoe zij de dag hebben beleefd en overleefd. Tom en Tom, dat wordt moeilijk. Tom Caelenberghe mag je finance-Tom noemen. Hij werkt al bijna een jaar bij Komma Board als Business Controller.

Tom Moerman, IT-Tom, maakt deel uit van de eerste lichting Komma Boarders. Hij is System Engineer en blaast over enkele maanden 3 Komma-kaarsjes uit.

Goed nieuws?

Eerst even terug naar begin dit jaar. Op het personeelsfeest valt een verrassing uit de lucht: elke 6 maanden organiseert Komma Board vanaf nu een uitstap die draait rond de hobby van een collega. Skydiver Robin krijgt de primeur. En wie gaat er mee?

Ook interesse om te KommaBoarden?

Bekijk onze careers en wie weet worden we binnen­kort collega's.

Komma

Finance-Tom: “Ik. Hoe sneller, hoe liever. Het wordt – eindelijk – mijn eerste skydive-sprong.

IT-Tom: “No way! Met iemand op je rug uit een vliegtuig springen op 4 kilometer hoogte? Dat klinkt niet bepaald natuurlijk, he?”

Gedeelde zenuwen

Eind mei zitten beide Tommen toch in de auto, op weg naar Spa. IT-Tom: “HR Manager Annelies overtuigde me om samen onze angsten te overwinnen. En bij aankomst bleken we niet de enigen met zenuwen. Je kon de spanning van elk gezicht aflezen. Zelfs de eeuwig goedlachse David werd elke minuut een beetje stiller.”

​45 seconden vrije val

Finance-Tom: “Na een woordje uitleg mocht een eerste groepje consultants meteen het vliegtuig op. Een kwartier lang bleven we hoogte winnen, met een prachtig uitzicht op het circuit van Francorchamps. En dan moet je plots je benen over de rand van het vliegtuig laten bengelen – klaar voor een vrije val van 45 seconden, tegen 180 kilometer per uur.”

IT-Tom: “Het vervolg valt eigenlijk niet te beschrijven. Je hoofd is plots helemaal leeg. Links en rechts en boven en onder verdwijnen even. Je kunt een tijdje aan niets denken, heerlijk. Dan ploft je parachute open en begin je om je heen te kijken. De instructeur liet me zelfs even sturen. Wat een contrast met mijn angst vooraf. Had ik na de landing een tweede keer mogen springen? Dan had ik het meteen gedaan.”

Nagenieten

Finance-Tom: “Achteraf was er tijd voor een pintje in de zon. Zo werd het helemaal een Komma Board-dag: spannende, nieuwe dingen doen, en daar samen van genieten.” IT-Tom: “Zelfs twee uur na onze sprong zag je nog steeds de euforie in de ogen van je collega’s. En bazen. Al valt dat onderscheid op zo’n dag eigenlijk helemaal weg. Op naar onze volgende gemeenschappelijke uitdaging!”

Komma langs!

Interesse om te Komma Boarden? Geef ons een seintje.