Lap, ’t is gebeurd: Komma Board in het Hoge Noorden

door Komma Board

De temperatuur duikt 20 graden onder 0, de wekker gaat te vroeg af en je moet snel naar je collega’s toe. En toch sta je te popelen om aan de dag te beginnen? Dan was je onlangs met Komma Board te gast in Lapland. Is dat niet het geval? Dan neemt dit sfeerverslag je toch een beetje mee op reis.

Ijskoude gezelligheid

Voor IT-consultant Ben Hendrickx was het niet alleen zijn eerste bezoek aan het Hoge Noorden, maar ook zijn eerste vliegreis ooit. De trip was dus al uniek zodra het vliegtuig zich loswrikte van het tarmac. Het is dan donderdag 25 januari 2018. Dag 1 van 4 dagen madness, maar dan in de winterkou.

Een week later blikt Ben terug: “Die eerste vlucht was inderdaad speciaal voor mij, maar daar hield het niet op. Integendeel, de reis was een aaneenschakeling van de ene unieke ervaring na de andere.”

“Het spreekt natuurlijk tot de verbeelding om op pad te gaan met sneeuwscooters en sledehonden. Maar het diner in een ijsrestaurant zal me zeker even lang bijblijven. Op zulke momenten zit je anderhalf uur te praten en te lachen met je collega’s. Dat samenhorigheidsgevoel is onvergetelijk.”

Rendier en rust

Ook bij finance-consultant Dries Van Ghysegem vielen de maaltijden in de smaak, letterlijk en figuurlijk: “De sfeer was telkens top, en de lokale keuken was een aangename verrassing. Blijkbaar kun je rendier en zalm op ontelbaar veel heerlijke manieren klaarmaken.”

Ook interesse om te KommaBoarden?

Bekijk onze careers en wie weet worden we binnen­kort collega's.

Komma

De Komma Boarders waren 4 dagen lang bijna dag en nacht bij elkaar, maar toch vond Dries ook tijd voor zichzelf: “Om de beurt namen we zelf het stuur van de sneeuwscooter of zaten we achterop. Dan zoef je urenlang door een wit landschap met weinig tot geen auto’s om je heen. Zo kwam ik helemaal tot rust.”

50 personen, 1 team?

“Vooraf ken je natuurlijk niet iedereen even goed”, vertelt Ben. “Als IT’er kom je de finance-consultants minder vaak tegen op bijscholingen en workshops. Maar zodra je landt en samen op de sneeuwscooter stapt, ben je één groep. De dagen daarna smolt het onderscheid tussen finance- en IT-consultants helemaal weg.”

“En dan was er eigenlijk nog een derde groep”, vult Dries aan. “An, Joeri, David en Annelies zijn onze bazen, maar stellen zich het hele jaar op als één van ons. Dat bleef ook in Lapland zo. Zelfs in de late uurtjes bleven ze elke keer tot het einde op post. Daarmee doen ze straffer dan de meeste consultants.” (lacht)

Eindbalans

Ben: “Ik ben ongelooflijk blij dat ik erbij was. De voorbije jaren voelde ik mij altijd al voor 100% een Komma Boarder. Dat moet nu minstens 110% zijn geworden. Het voelt aan alsof ik met familie op reis was, in plaats van met collega’s.”

“Door die ontspannen, enthousiaste sfeer gaf ik me ook helemaal. Ik stond voortdurend in het middelpunt van de belangstelling en probeerde iedereen nóg meer mee te trekken. Dat was een nieuwe rol voor mij.”

Dries: “Persoonlijk ontdekte ik dankzij deze reis hoe hard ik kan genieten van zo’n verre, avontuurlijke vakantie. Ik blijf meestal dichter bij de eigen kerktoren, maar heb nu geleerd dat ik vaker uit die comfortzone wil stappen.”

“In het algemeen waren zowel de bestemming als de duur ideaal voor een teambuilding. Op 4 dagen kun je er alles uithalen en de omstandigheden passen het best bij een groepsreis. Dan denk ik onder andere aan de gezamenlijke plons in een ijsbad, de gezellige etentjes én de feestjes achteraf.”

Komma langs!

Interesse om te Komma Boarden? Geef ons een seintje.