Lapland overleven: survivalgids voor consultants

door Komma Board

Donderdag 25 januari vertrekt Komma Board op bedrijfsreis naar het Hoge Noorden. Bestemming: Lapland. Ben je daar nog nooit geweest? Da’s gek! Nee, niet echt, natuurlijk. Daarom geven we je enkele overlevingstips mee.

1. Boodschap voor de selfiekoning van Komma Board

Smartphones en fototoestellen zijn bestand tegen de vrieskou. Je hoeft dus geen speciale actiecamera of waterdicht fototoestel te kopen. Tenminste, als je je elektronica het grootste gedeelte van de tijd warm houdt en niet buiten laat liggen.

Waarop moet je wél letten als je het thuisfront elk uur een andere selfie beloofde? Je batterijen. Die lopen veel sneller leeg bij temperaturen onder nul. Voorzie daarom eventueel een extra paar batterijen om de (Instagram)dag door te komen.

2. Laagjes maken de man (en de vrouw)

Nog een handig camera-accessoire om mee te nemen? Je groothoeklens. Zo blijf je in beeld passen met al je laagjes kleren. Want een outfit met 3 tot 5 lagen houdt je warmer dan je dikste winterpull.

Ook interesse om te KommaBoarden?

Bekijk onze careers en wie weet worden we binnen­kort collega's.

Komma

De volgorde van de laagjes is ook van belang. Sommigen beweren dat je ze het best van dun naar dik aantrekt. Maar selfiekoningen weten beter: van lelijkst naar mooist, zo doe je dat!

3. Word vrijwilliger bij de brandweer

Buiten trekken we een safaripak aan bovenop alle laagjes. Daarmee zie je eruit als een brandweerman of -vrouw. Wil je al even uitproberen hoe je beweegt in zo’n pak? Meld je dan als vrijwilliger aan bij de brandweer. Opgelet: zeg er wel meteen bij dat je niet beschikbaar bent van 25 tot 28 januari 2018.

4. Duik in de Noordzee (of ga naar de sauna)

Wennen aan de kou kan vanaf nu al in eigen land. Duik bijvoorbeeld in de Noordzee of ga ergens anders ijsberen. Lees vooraf wel deze tips van de Vlaamse Zwemfederatie.

Pak je je voorbereiding liever wat comfortabeler aan? Duik dan alvast eens de sauna in. Dat staat per slot van rekening ook op ons programma.

5. Verwerk je kerstmantrauma

We sluiten de trip af met een bezoekje aan de Kerstman. Jep, de enige echte! Hoog tijd om eindelijk dat kerstmantrauma uit je jeugd verwerken, dus. En om nog snel je leven te beteren, als je hoopt op cadeautjes. Opgelet, de tijd dringt wel. Voor sommige consultants lijkt dit jaar dus al een verloren zaak. Maar we noemen geen namen … ;-)

Komma langs!

Interesse om te Komma Boarden? Geef ons een seintje.