Teambuilding? Teambattle!


door Komma Board

Welke consultant schiet het best met pijl en boog? Wat gebeurt er als je een Komma Boarder in een buggy zet? En hoe leidt een helse strijd toch tot een hechtere groep? Genoeg vragen om een event rond te organiseren. Vrijdag 9 juni 2017: teambuilding!

Mysterieuze uitnodiging

“Je wordt om 10 uur verwacht in Kasterlee. Draag sportieve kledij.” Tot daar de geheimzinnige uitnodiging voor de teambuilding. Dus trok een 30-tal consultants met wat gezonde spanning naar de Kempen. De carpoolers verdeelden de taken: iemand aan het stuur en iemand aan de smartphone, druk googelend naar mogelijke activiteiten.

Finance-consultant Jan De Mol heeft al enkele teambuildings achter de kiezen. Lees: no stress. Jan: “Iedereen druppelde ’s ochtends in kleine groepjes binnen, want door de regen liepen heel wat mensen vertraging op. Gelukkig wachtten er koffie en koffiekoeken op ons.”

Ook interesse om te KommaBoarden?

Bekijk onze careers en wie weet worden we binnen­kort collega's.

Komma

Actie, strijd en lachsalvo’s

Om 11 uur werd de ontbijttafel ingeruild voor het strijdtoneel. Het lot verdeelde de consultants in 4 groepen die het tegen elkaar opnamen in allerlei spelen en races. Front-end developer Thomas De Bock: “Eerst kregen we een pijl en een boog, om op kegels – en collega’s – te mikken. De tweede activiteit bleek een puzzelspel. Daarna stonden er belegde broodjes op het menu. En video’s van de skydive-uitstap van enkele weken eerder.”

Voor Jan is het hoogtepunt van de namiddag meteen gekozen: “De buggy’s! Eén uitdaging was een race, een andere draaide om stuurmanskunsten. Daar moest je als duo een buggy zonder stuur over een parcours loodsen via 2 aparte motoren, die elk op een ander wiel waren aangesloten. Het zelf doen was top, kijken naar de prestaties van An en Annelies was zowaar nóg plezanter.” (lacht)

Het ‘officiële’ gedeelte

Was er ook een officieel gedeelte aan de teambuilding? Goh ja, op zijn Komma Boards. Thomas: “Het ploegje dat onlangs een voetbaltoernooi won, kreeg een fles champagne. En David, die een dag later jarig was, werd in de bloemetjes gezet. Daarna ging alle aandacht naar de BBQ, naar de Rode Duivels op een groot scherm, en naar de volumeknop van de geluidsinstallatie.”

1 punt verschil

Jan maakt de eindbalans op: “Natuurlijk was dit weer een geslaagd evenement. Het draait eigenlijk nooit om ‘wat’ we doen, maar meer om ‘hoe’ we het doen. In een losse sfeer gezellig samenzijn. En toegegeven, het is extra fijn als je met 1 puntje verschil wint van iemand als David – hoeveel bezwaar die daarna ook maakt.” (knipoogt)

Meer foto’s van de teambuilding vind je in dit Facebook-album.

Komma langs!

Interesse om te Komma Boarden? Geef ons een seintje.