HR Manager

door Komma Board

HR Manager gezocht!

Als HR manager in een groeiende organisatie maak je deel uit van het management team en rapporteer je rechtstreeks aan de CEO. Vandaag telt Komma Board 65 IT & Finance consultants.

Bij Komma Board staat de medewerker centraal en dat is dan ook uiteindelijk de essentie van de rol van de HR Manager.

Komma Board is een jonge organisatie, die staat voor gedrevenheid en ontwikkeling van potentieel. Met zeer veel jong talent in huis (in het bezit van een gezonde dosis ambitie en enthousiasme), verwachten zij een professionele ondersteuning in de groei van hun carriéretraject en een stevige portie fun  (think big).

Als je interesse hebt in de functie van HR Manager binnen Komma Board, dan is dit de start van een uitdagende en brede HR carrière binnen een groeiende organisatie.

Hoe kan je eraan beginnen en succesvol in de rol landen? Wel, we denken zo:

Komma Board is een organisatie waar de medewerkers centraal staan dus gemotiveerde (happy faces) medewerkers, retentie, communicatie, ontwikkeling van onze medewerkers is cruciaal. Ze worden in geschakeld in ICT- of financiële projecten bij klanten.

We verwachten van de HR manager dus al zeker het volgende. Administratieve support is aanwezig maar een ‘get the job done’ mentaliteit is een must have.

  • Medewerkers continu opvolgen – bij opstart bij Komma Board zelf, bij opstart van een nieuw project of tijdens de projecten - je staat dichtbij en bent bereikbaar voor iedereen
  • Functioneringsgesprekken
  • Organisatie en uitwerken events (teambuilding, conferenties, personeelsfeesten)  -vooral conceptuele planning en de effectieve uitwerking coördineren ism administratieve support of externe partners
  • Verzorgen van interne communicatie (nieuwsbrieven, jubileum, intranet en HR-procedures)
  • Matching met projecten (medewerkers hebben inspraak). Je bent bereid om je te verdiepen in de materie ICT en FINANCE. Je kent je dossiers en zorgt ervoor dat die up-to-date zijn.
  • Carriére-opvolging: je behartigt de evolutie van medewerkers en je bent in staat daar de nodige acties aan te koppelen (verloning, training of coaching, competentiemanagement)
  • Opleidingsmogelijkheden voor de groep organiseren
  • Rekrutering A-Z want we gaan voor duurzame groei! We groeien organisch, stap voor stap.
  • Meewerken aan allerlei interne projecten (werkgroepen, CRM-implementatie…)

Eens je geland bent, groei je mee met de organisatie en kijken we ook uit naar je strategische HR input. Altijd vertrekkende van een hart voor mensen, mensen doen groeien en happy faces. Want daar gaan en staan wij voor!

Zullen we beginnen met een berichtje?

Geef een seintje hieronder, en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Tot binnenkort, en succes!