Ondernemingen

1. Wij zoeken de juiste match

Heb je een project voor Komma Board? Dan zoeken wij naar de juiste consultant voor de job. Wij regelen zelf het hele traject van de selectie tot en met de vlotte start bij jullie.

Wij luisteren naar ieders verwachtingen, bezorgdheden, opmerkingen en ambities, zowel van de klant als van de Komma Boarder en proberen zo de ultieme match te maken.

2. Onze mensen staan centraal

Onze mensen zijn onze eerste en grootste bezorgdheid. Het is niet voor niets dat het motto “Jij de job, wij de rest” hier troef is.

Onze consultants zijn subcontractors, maar krijgen dezelfde zekerheden als mensen met een vaste werkplek. Meer nog, ze worden nóg beter opgevolgd, zowel op persoonlijk als professioneel vlak, getraind om verder te groeien en te ontplooien tot waar zij zelf de lat leggen en oh ja, ze worden geweldig hard in de watten gelegd bij ons. Zachter kunnen ze niet vallen.

Daarnaast hebben ze het voordeel om hun netwerk snel uit te bouwen, om heel veel te leren en hun rugzak te vullen met diepgaande technische en interpersoonlijke competenties, zorgen ze elke dag dat ze beter worden dan gisteren zodat hun volgende opdracht nog uitdagender is. Dit maakt dat onze mensen elke dag gemotiveerd en met de oprechte glimlach naar jouw project vertrekken.

3. Mensen zijn belangrijk, resultaten ook

Onze mensen komen op de eerste plaats. De ideale match werkt in twee richtingen. Wij zoeken de beste mensen uit en geloven dat die pas echt het beste van zichzelf kunnen geven wanneer ze een job krijgen die echt bij hen past. Daarom laten we ze mee beslissen over de richting die ze uitgaan. De Komma Boarders die we voor jou vinden, zullen helemaal op hun plaats zitten. De start van een project hangt af altijd af van alle betrokken partijen. De klant moet zich comfortabel voelen met de voorgestelde consultant, belangrijker nog onze

Komma Boarder moet een zeer goed gevoel hebben bij de nieuwe opdracht, want alleen dan kan dit tot de juiste resultaten leiden. Waar nodig krijgt de consultant een vooropleiding en verdere coaching op de job. We houden ook constant vinger aan de pols, plannen regelmatig functioneringsgesprekken en evaluaties in. Alleen op deze manier zijn we zeker dat de verwachtingen worden ingevuld en dat de resultaten goed zijn.

4. Doe het met passie, of doe het niet

Onze mensen geven elke dag het beste van zichzelf. Voor minder gaan ze niet. Dit zit in hun DNA, daar screenen we ze ook op.

Komma Boarders zijn ánders. Wij noemen het de secret sauce. Iedereen die bij ons werkt heeft een geweldige passie in zich die verder reikt dan de job. Het is enerzijds hun kennis en flexibiliteit dat maakt dat ze snel ingeschakeld kunnen worden op projecten, het is de secret sauce dat maakt dat hun werk met passie en volle overgave gedaan wordt. Ze dagen elkaar onderling uit door hun kennis te delen, elkaars werk te tonen en elkaar op afstand te helpen. De passie voor de job maakt dat ze elke dag beter willen doen dan gisteren en dit tilt jouw project naar een hoger niveau. Daar kicken ze ook op.

Better, faster, stronger.

5. Door samen te werken.

Samen, dat staat centraal in de manier hoe wij werken met onze mensen, op projecten én met de klant.

We werken samen met jou op finance en ict projecten van alle aard, zoeken steeds in samenspraak naar oplossingen op lange en korte termijn en spelen in op jullie noden om sneller, efficiënter en meer wendbaar te zijn op de veranderlijke markt.

Door steeds de juiste consultants met de juiste expertise en kennis in te zetten, helpen wij jullie te wapenen tegen de concurrentie en steeds één stapje vooruit te denken.

Verbondenheid, kennisdelen, authenticiteit en integratie zijn waarden die ons na aan het hart liggen. Onze consultants zorgen dan ook meteen bij de start van een project dat de samenwerking versterkt wordt om zo een competent, sterk team te vormen dat elke dag het beste zich van zichzelf geeft.

Dit is niet enkel onze doelstelling, maar onze belofte die we aangaan. Het is aanwezig in elke vorm van onze diensten, in onze communicatie en in onze eigen mensen.

6. Wij zijn verschilmakers in finance en ICT

Onze mensen maken het verschil in hun kennis en passie voor de job. Wij hechten veel belang aan talent en zorgen ervoor dat onze mensen zichzelf continue persoonlijk en professioneel kunnen ontwikkelen, van interne verplichte technische trainingen, inspirerende keynote sprekers uit de business tot buitenlandse conferenties.

Naast de technische kennis en de meerwaarde die ze bieden op projecten, vinden we het ontzettend belangrijk dat ze het verschil maken door de intrinsieke samenwerking met de klant. Samenwerking staat centraal in de manier hoe wij werken met onze mensen, op projecten én met de klant.

We willen niet alleen goed doen, we willen het verschil maken.