Inge is een zonnetje in huis.
Overal waar ze komt.

Inge is
Business controller

In het middelbaar wist ik al dat ik economie wilde studeren. Mijn studierichting toegepaste economische wetenschappen aan de KU Leuven met een major in finance & accountancy, was een logisch gevolg. Ik heb de overstap naar consultancy gemaakt omdat ik tijdens mijn eerste job op mijn honger bleef zitten. Toen ik in 2014 een telefoontje kreeg van een jong consulting bedrijf dat nog op zoek was naar controlling profielen, dacht ik “dat spreekt me wel aan.” Na mijn gesprekken, was ik onmiddellijk overtuigd! Hier bouw ik verder aan m’n finance traject.

Inges traject

BASF Antwerpen 2020-…

Na enkele heerlijke maanden zwangerschapsverlof ben ik vol energie aan de slag gegaan als service controller bij BASF in de haven van Antwerpen. De BASF-site is 6 km² groot en er ligt 150 km aan wegen, een super impressionante en interessante omgeving dus. Als service controller ben ik verantwoordelijk voor alle logistieke- en aankoopkosten. Verder lever ik ook input voor verschillende logistieke projecten die lopende zijn.

Barry Callebaut 2020

Als financieel analist bij Barry Callebaut was ik verantwoordelijk voor de HR kosten EMEA (zoals aanwervingen, opleidingen en kantines) en finance kosten EMEA. Dit hield bepaalde boekingen in tijdens de maandafsluit (zoals accruals en reclasses), het opvolgen van de kosten, het maandelijks rapporteren aan de VP van HR en de CFO van EMEA en het opstellen van het budget.
Verder was ik ook verantwoordelijk voor de doorfacturatie van een service entiteit naar de verschillende andere entiteiten die gebruik hadden gemaakt van hun diensten.
Tenslotte heb ik op dit project ook leren werken met PowerQuery, een heel handige tool om informatie uit verschillende bronnen te combineren in één overzichtelijke Excel. Bij Barry Callebaut werd dit gebruikt om alle de SG&A kosten van alle departementen binnen EMEA te vergelijken met het budget en de kosten van het jaar ervoor. Van deze file was ik dan ook beheerder.

Lantmännen 2019

Als business controller bij Lantmännen Unibake ben ik verantwoordelijk voor het uitbouwen van het S&OP proces. Dit heeft als doel om sales en operations beter op elkaar af te stemmen. Meer concreet houdt dit in dat ik de 13 maandelijkse S&OP meetings (drie product reviews, zeven demand reviews, twee supply reviews en een preliminary en executive meeting) coördineer. Ik ben trouwens de enige persoon die in alle 13 meetings aanwezig is. Verder bereid ik het financiële gedeelte van elke meeting voor waarbij de focus ligt op het dichten van de kloof met budget. Uiteraard werk ik doorlopend aan verbeteringen van het S&OP proces. Hiernaast lever ik nog vele ad hoc analyses op aan de business en assisteer ik in het forecast proces.

Xeikon 2018

Bij Xeikon was ik als business controller Ops verantwoordelijk voor de maandafsluiting, en dit meer specifiek voor de voorraadbewegingen. Helemaal nieuw voor mij, dus een serieuze uitdaging. Het doel van deze opdracht was binnen een complexe omgeving ervoor te zorgen dat de rapportering bleef verder draaien. Alle data in verband met voorraad rapporteerde ik maandelijks, zoals ook de obsolescence cijfers, de kostprijsberekening van materialen, en het resultaat van de voorraadmutaties. Ik heb ook meegewerkt aan de verbetering van de scrapping procedure.