De 6 belangrijkste eigenschappen van een Komma Board consultant

Consultants staan erom bekend een veelzijdige, uitdagende en vooral boeiende job te beoefenen waarbij ze klanten bijstaan met raad en daad. Daartegenover staat ook dat consultants vaak harde werkers zijn die tot het uiterste gaan om hun doelen te bereiken. Maar welke eigenschappen en vaardigheden moet je nog zoal bezitten om een Komma Board consultant te zijn? Wij kunnen als geen ander een antwoord geven op deze vraag, dus lees snel verder en ontdek de 6 meest belangrijke eigenschappen voor consultants.

Als consultant bij Kommaboard moet je niet bang zijn om out-of-the-box te denken en je creativiteit boven te halen bij de zoektocht naar een oplossing.

1. Een echte expert in zijn of haar vak
Als je weet dat consultants op basis van ervaring en expertise een professioneel advies formuleren aan klanten, zal het je niet verbazen dat deze eigenschap op nummer 1 staat. Een consultant moet namelijk een echte expert zijn in zijn vak en alle kneepjes ervan beheersen.

2. Een consultant is nieuwsgierig en leergierig
Wie, wat, waar en vooral waarom? Een goede consultant is een nieuwsgierig persoon die steeds op zoek is naar de oorzaak en oplossing voor een probleem. Daarbij is hij of zij niet bang om vragen te stellen en out-of-the-box te denken. Consultants blijven zichzelf uitdagen, leren continu bij en blijven zichzelf heruitvinden. Dit alles als reactie op de trends en ontwikkelingen binnen de markt om zo hun klanten de meest correcte en recente antwoorden op hun vragen te bieden.

3. Een consultant vindt een oplossing voor elk probleem
We zeiden het eerder al, een consultant dient oplossingsgericht ingesteld te zijn om zo de perfecte oplossing te vinden voor het specifieke probleem of concrete vraag van elke klant. Om dit te bereiken hoef je niet steeds de ster van de klas te zijn. Gezond verstand, creativiteit en doorzettingsvermogen brengen de consultant gegarandeerd naar de juiste oplossing. Als gepassioneerde, ondernemende consultant heb je dan ook vaak geweldige ideeën, die je graag tot leven wil laten komen.

4. Discipline en doorzettingsvermogen zijn onmisbaar
Je hoort het al, discipline en doorzettingsvermogen zijn twee belangrijke en zelfs onmisbare eigenschappen van een consultant. Zo worden ze niet alleen verwacht om zich voor de volle 100% in te zetten, maar ook om slim en efficiënt te werken om tot het beste resultaat te komen voor hun klanten. Opgeven staat daarom ook niet in hun woordenboek! Goede consultants leren uit fouten of tegenslagen en zullen er alles aan doen om gelijkaardige situaties of voorvallen in de toekomst anders aan te pakken.

5. Flexibiliteit is hun middle name
Er wordt wel eens gezegd dat een goede consultant fungeert als een kameleon, omdat ze zich zo flexibel kunnen aanpassen aan nieuwe projecten, werkomgevingen en personen. Ze kunnen overweg met verschillende bedrijfsculturen en karakters. Met hun technische kennis, in combinatie met hun sociale vaardigheden, zorgt dit ervoor dat ze de klus kunnen klaren.

6. Consultants zijn sociaal vaardig en rasechte teamplayers
Een goed consultant is in eerste instantie een luisterend oor. Vervolgens dienen ze op een analytische en vooral gestructureerde manier een antwoord te formuleren. Sterke sociale vaardigheden kunnen hier dus niet ontbreken. Het is ook belangrijk dat klanten het vertrouwen winnen en krijgen van hun opdrachtgever. Daarnaast kan een consultant ook in teamverband werken. In team is het des te leuker om doelstellingen voorop te stellen en deze na te streven, maar ook het inlevingsvermogen, de sociale intelligentie en stiptheid zijn hier vereist.


Herken jij jezelf in het profiel van een consultant en kan je bovenstaande 6 eigenschappen vlotjes afvinken?
Dan ben jij misschien wel de nieuwe Komma Board consultant die we zoeken.