Business Analyst

Jobbeschrijving Business Analyst

Als Business Analyst help je bij het opsporen en definiëren van bedrijfsproblemen. Je doet dit door het verzamelen en interpreteren van gegevens uit verschillende bronnen. Zo breng je bijvoorbeeld de huidige processen in beeld en bepaal je de vereisten voor mogelijke oplossingen. Vanaf het moment dat de problemen in kaart zijn gebracht, zoek je naar mogelijke oplossingen.

Je bent communicatief sterk en analytisch ingesteld.

Het is voor jou geen probleem om de business needs van de klant om te zetten naar innovatieve, strategische en toekomstgerichte oplossingen. Bovendien ben je ook een held in het vertalen van het vakjargon zodat alle teams begrijpen waar het over gaat. Het schrikt je niet af om workshops te geven om zo mogelijke oplossingen voor te stellen.

ICT careers programing

Verantwoordelijkheden Business Analyst

Als business analyst bij Komma Board kies je voor diversiteit en ga je aan de slag bij verschillende klanten in verschillende sectoren. Je gaat aan de slag in zowel start- en scale-ups tot internationale bedrijven.

 • maak je deel uit van een productteam waarbij je ervoor zorgt dat het ontwikkelde product voldoet aan de functionele vereisten van de gebruikers
 • ben je de verbindende factor tussen het business en IT-department.
 • speur je de noden en behoeften van de klant op door middel van workshops en bevragingen, en zorg je door jouw fijngevoeligheid en je communicatieve vaardigheden dat je een complete set van requirements kan voorleggen
 • heb je voor elke mogelijke behoefte steeds aandacht voor het “waarom” en voor elke uiteindelijke behoefte beschrijf je een duidelijke oplossing
 • leg je de functionaliteiten uit en coördineer je mee het ontwikkelingsproces
 • waak je erover dat alle behoeftes en wensen van de gebruiker op een correcte manier worden geïmplementeerd
 • sta je in vele gevallen ook het testteam bij

Soft skills Business Analyst

 • je bent flexibel, kritisch en communicatief zeer sterk
 • je bent vindingrijk, proactief en hebt een daadkrachtige aanpak
 • je bent assertief en streeft deadlines na met een aantal mogelijke scenario’s
 • je bent iemand met een hands-on mentaliteit, gaat er iets mis, dan ga je meteen aan de slag om het op te lossen
 • je hebt de wil om continu bij te leren en nieuwe informatie op te nemen.

Hard skills Business Analyst

 • je hebt minstens vijf jaar ervaring als business analist
 • je hebt een diepgaande kennis van databases / datamodellering
 • je hebt een goede kennis van gangbare methodologieën zoals Scrum, Agile…
 • je hebt ervaring met het uittekenen van intuïtieve user interfaces
 • heb je enige technische bagage (gegevensbeheer, OO-concepten… ), dan maak je ons nóg enthousiaster

Life at
Komma Board

Je komt terecht in een omgeving waar mensen het verschil maken in hun kennis en passie voor de job. Bij Komma Board geven we jouw carrière richting en ondersteuning. Jij kiest je eigen pad, vlak of steil, alles kan. Ben je een sprinter of een marathonloper, bij ons zijn er verschillende trajecten. Wij hechten veel belang aan talent. Je wordt gecoacht vanaf je eerste dag en laten niet meer los. We zorgen ervoor dat onze mensen zichzelf continue persoonlijk en professioneel kunnen ontwikkelen, van interne trainingen tot buitenlandse conferenties en alles wat daar tussenin valt. We gaan ook steeds voor de juiste match en luisteren naar ieders verwachtingen, bezorgdheden, opmerkingen en ambities, zowel van de partner, eindklant als van jou. We kiezen dus steeds samen met jou het project dat het beste bij je past.

Dit bieden wij

Bij Komma Board start je als consultant. Dit betekent dat je dezelfde zekerheden krijgt als mensen met een vaste werkplek. Meer nog, je wordt nóg beter opgevolgd, zowel op persoonlijk als professioneel vlak, getraind om verder te groeien en te ontplooien tot waar jij zelf de lat legt en oh ja, je wordt geweldig hard in de watten gelegd bij ons. Zachter kan je niet vallen.

Diversiteit in projecten …

van start- en scale-ups tot internationale bedrijven zoals Digipolis, De Persgroep, Telenet, Solvay, Ici Paris XL, Roland, Mars, Brussels Airport Company, Medialaan, Coca-Cola, …

Een aantrekkelijk loon …

een aantrekkelijk loon, evenredig aan je talenten

Een bedrijfswagen …

met tankkaart om je moeiteloos doorheen de massa te verplaatsen

Groep- en hospisalisatie­verzekering …

een groeps- en hospitalisatieverzekering

Een ruim opleidingsbudget …

bovenop de vanzelfsprekende interne opleidingen

12 ADV-dagen …

bovenop de officiële vakantiedagen

Een doorgedreven cafetariaplan …

waardoor je je loonpakket zelf kan sturen. Ook hier trekken we onze waarden door en geven we je vele mogelijkheden omdat keuzevrijheid jou voldoening geeft.

Jouw welkomstpakket

Ready to come aboard?