Het verhaal van Hanna

“De belangrijkste waarden voor mij van Komma Board in dit hele verhaal zijn toch zeker vuur & water. Vuur omdat Komma Board duidelijk veel passie heeft voor zijn medewerkers. En water omdat de connectie zo belangrijk is. Het is niet zomaar werkgever en werknemer bij Komma Board. Het draait echt om de mens en dat je je gelukkig en ondersteund voelt.”

“3,5 jaar geleden in november 2020 ben ik als finance consultant gestart bij Komma Board. Dit was ten tijde van corona en ik was op zoek naar een stabiele werkgever. Ik kwam toen Komma Board tegen op LinkedIn en ik dacht “Oké, consultant. Één werkgever maar verschillende projecten. Dat is iets voor mij”.

Ik solliciteerde en 2 dagen later kreeg ik al telefoon van Leen dat ik op gesprek mocht komen. Een bachelordiploma had ik niet, maar dat bleek geen vereiste te zijn. Mijn ervaring was belangrijker. Met al wat ervaring in AP-boekhouding en na 3 gesprekken kreeg ik het nieuws dat ik mocht starten bij Komma Board.

Momenteel zit ik op mijn vierde project bij Komma Board bij een grote speler binnen pechhulpverlening en verzekeringen. Hier doe ik nu vooral AP-boekhouding maar na deze zomer zal ik meer betrokken worden bij de implementatie van een nieuw ERP-systeem en de testing daarvan.

Ondertussen heb ik mijn bachelor diploma behaald, tijdens mijn voltijdse tewerkstelling bij Komma Board. En dus was het tijd voor de volgende stap. Een master diploma of mijn ITAA-titel behalen. Echter is het zo dat je voor een ITAA-titel een 3 jaar lange stage moet doen bij een boekhoudkantoor omdat die boekhouding toch anders in elkaar zit dan bij grotere multinationals. Bij Komma Board is het moeilijk om dat soort project te vinden, zeker voor die periode, waardoor ik dus op zoek ging naar een andere job.

Al snel vond ik iets, bij een lokaal boekhoudkantoor waar ik ook mijn stage voor de ITAA-titel kon doen. Ik nam mijn ontslag bij Komma Board en begon mijn opzeg. Bij Komma Board reageerden ze geschokt, want ik had niet aangegeven dat ik eigenlijk graag mijn ITAA-titel wou behalen. Maar ik kreeg wel enorm veel begrip, ik nam ontslag voor mijn persoonlijke ontwikkeling, niet omdat ik ongelukkig was bij Komma Board.

Een aantal weken voor mijn start bij mijn nieuwe job, en dus tijdens mijn opzegperiode, kreeg ik telefoon dat ik toch niet kon starten bij het boekhoudkantoor. Er waren blijkbaar toch te weinig dossiers. Het enige wat ik kon doen was op een andere locatie gaan werken, maar dat was praktisch niet mogelijk voor mij. Ik zat in mijn opzeg bij Komma Board en mijn nieuwe job viel plots weg. En dus belde ik naar Leen en legde ik de situatie uit. Ik kreeg onmiddellijk veel begrip en werd gerustgesteld. Als ik wilde, mocht ik zeker bij Komma Board in dienst blijven.

Mijn beslissing om weg te gaan bij Komma Board was puur gebaseerd op die ITAA-titel, dus natuurlijk wilde ik blijven bij Komma Board. Zij zijn altijd heel goed voor mij geweest.

Ik kon zelfs terug naar mijn huidige project, ook al was daar mijn opzeg al gegeven. Dat gaf wel veel vertrouwen, want ze hadden daar zelfs al vervanging voor mij gevonden. Het feit dat ik mocht blijven bij Komma Board en mijn ontslag is teruggedraaid, toont voor mij vooral dat Komma Board echt investeert in zijn consultants. En dat alle waarden van Komma Board, in elke stap van je carrière aanwezig zijn. Of het nu goed of slecht nieuws is, er wordt altijd met veel respect gehandeld.

De belangrijkste waarden voor mij van Komma Board in dit hele verhaal zijn toch zeker vuur & water. Vuur omdat Komma Board duidelijk veel passie heeft voor zijn medewerkers. En water omdat de connectie zo belangrijk is. Het is niet zomaar werkgever en werknemer bij Komma Board. Het draait echt om de mens en dat je je gelukkig en ondersteund voelt.

Ik vertel dit verhaal ook aan iedereen die het wil horen, want meestal als je je ontslag geeft dan is dat toch een soort van einde verhaal. Hier draaide het helemaal anders uit en daar ben ik heel gelukkig om. Ik wil nog steeds mijn ITAA-titel halen, maar twijfel nu ook of ik toch niet beter ga voor een master-diploma. Die keuze heb ik nog niet gemaakt. Wat ik wel weet, is dat ik het nu op voorhand zal aangeven. Wie weet kan Komma Board dan toch nog zoeken naar een project bij een boekhoudkantoor, of kan ik mijn masterstudies gewoon combineren met mijn job als consultant. Maar wat ik ook kies, ik zal altijd alle begrip en ondersteuning van Komma Board krijgen.”