Jij wilt professioneel groeien? Wij gaan zot ver om jou de optimale volgende stap te laten zetten.

SAMEN VAN VONK NAAR VUUR

Dit is Komma Board. Dit is wat wij doen. Dit is wie wij zijn. Om jou de optimale volgende stap te laten zetten, is het nodig dat ook de organisatie meegroeit. Want wat Komma Board doet is service bieden. En dat doen we door onze diensten op een continue basis beter maken. Wat wij aanbieden aan dé markt zijn de kennis en de ervaring van onze medewerkers, onze Kommaboard’ers. Vandaar dat het investeren in ons kapitaal, ons human capital, onze nummer 1 prioriteit is, en blijft.

Wat maakt Komma Board dan Komma Board? Wat doen wij nu zo anders dan andere consultingbedrijven?

Het is niet zo makkelijk om dat te vertalen in woorden of in taal. Want het is vooral wat je elke dag doet, hoe je omgaat met elkaar én de manier waarop je met elkaar samenwerkt. Dat noemen we onze cultuur. Onze cultuur. Onze vibe. Die cultuur zit vaak zo diep ingebakken in een organisatie, dat een buitenstaander meteen doorheeft wat er leeft.

LUCHT:

INTEGER ZIJN: Vanwaar de wind ook waait, op een Kommaboarder kan je bouwen. Hij/Zij is open, geloofwaardig en respectvol.

Daar staat het element LUCHT bij Komma Board voor. Dit is de basis om een goeie consultant te zijn of te worden. We geven dit op een continue basis mee tijdens onze individuele gesprekken als het even wat moeilijker gaat op je project. Blijf staan. Laat je niet meenemen door de negativiteit van anderen. Geloof in jezelf, in je eigen goedheid en die van je medemens, en blijf staan, op een respectvolle manier. Want wind tegen, zal er altijd zijn. Het gaat erover hoe je ermee omgaat.

We leren onze medewerkers hun perceptie op situaties te verbreden, door de weg van verbinding met anderen op te zoeken. We leren hen zelf de eerste stap te zetten en pro-actief te zijn, dat geeft een boost op zelfvertrouwen. Dat geeft je namelijk credibiliteit op je project en bij uitbreiding, het geeft Komma Board credibiliteit als organisatie. AIR MOVES US

AARDE:

We hebben een vruchtbare grond nodig om Komma Board verder te doen groeien. En die vruchtbare grond is er. 10 jaar geleden hebben wij zaad in de grond gestoken. Wij hebben het bemest, wij hebben geploegd, bewerkt en ge-oogst. Komma Board telt ondertussen 85 consultants en 4 interne team leden, die het ontzettend goed menen. Die proberen door onze oogst, nieuwe zaadjes in de grond te steken, en het land verder uit te breiden. Doen wij dat perfect? Nee, verre van. We beschikken niet altijd over de juiste machines, niet over de juiste technieken en niet over de juiste middelen.

We moeten het doen met wat de aarde ons geeft, in de omstandigheden die er zijn. Maar we doen het, we blijven zoeken om in het volgende seizoen een betere oogst binnen te halen. En we blijven vooruitgaan, ook al werkt de wind ons tegen.  We nemen initiatief, passen onze technieken aan, aan de omstandigheden en we gaan ervoor. We doen het gewoon.

En ondertussen leren we. We bewegen ons op ons pad. We denken na, we leren van onze fouten, en reflecteren, en kijken hoe we het beter kunnen doen. We praten, luisteren en leren van elkaar. Want we hebben binnen deze groep een onnoemelijk respect voor elkaar. Geen meningen, geen oordelen.

DOWN2EARTH: doe maar gewoon. Doe het gewoon.

Van bij de opstart van Komma Board al, zijn wij ook gewoon altijd onszelf gebleven. En wij hebben aan al onze medewerkers altijd proberen mee te geven, dat dat is wat er bij ons kan. Jezelf zijn. Doe maar gewoon, dat is al moeilijk genoeg. En het is genoeg.  Op zoek gaan naar je eigen authenticiteit, dat is je enige echte opdracht bij Komma Board. EARTH HEALS US

VUUR:

In elk van ons zit vuur, voor ons staat vuur gelijk aan ambitie. Wij zien dat vuur. En ook al is het nog maar een waakvlam, je vuur ontdek je tijdens je consulting opdrachten, door al die ervaringen en verschillende contexten , ontdek je bij jezelf waar je blij van wordt, wat je graag doet en kan, en waar je energieveld zit.

Het gaat zeker niet altijd over de maatschappelijke ladder naar boven op te klimmen. Je kan ook naar links, rechts of naar onderen. Om al die verschillende richtingen een plaats te geven binnen onze organisatie, heeft Komma Board een visie voor de toekomst. Onze droom. Voor die ambitie willen wij perspectieven creëren, nieuwe horizonten gaan verkennen.

GOESTING: een Kommaboarder wil impact creëren op een laaiend enthousiaste manier.

Bij Komma Board stimuleren we creativiteit, ondernemerschap en het initiëren van projecten. We zetten in op innovatie en het ontwikkelen van eigen trajecten en projecten. We willen samen mèt onze medewerkers een heel nieuwe organisatie creëren, een organisatie die gevormd zal worden door met hen in dialoog te gaan, te luisteren en na te denken over welke initiatieven we kunnen ondernemen om de jobs te kunnen creëren waar je blij van wordt.  Niet eentje waar je genoegen mee moet nemen omdat de arbeidsmarkt niks anders aanbiedt.

Om dat vuur dat in elk van onze medewerkers zit te gaan ontdekken, en er vervolgens vanuit de organisatie iets mee te gaan doen.

Daarom dat we als Komma Board een platform willen creëren, een platform in de zee, waar je kan, mag en durft te springen. Waar je nieuwe eilandjes onderweg mag gaan verkennen, al duikend, zwemmend, met je speedboat of met je roeibootje. We willen een platform creëren waar de organisatie de medewerker volgt, en niet waar de medewerker de organisatie volgt.

Wij zullen klaarstaan met onze reddingsboeien als de naft op is, of als je moe bent van het zwemmen. Want Komma Board is een service bedrijf voor haar medewerkers, dat is onze missie. En wij houden ondertussen het kompas vast.

FIRE TRANSFORMS US

WATER:

En dan is er water. De bron van het leven.
Water is het element dat staat voor verbinding.

Wij als mens, wij hebben interactie nodig met elkaar. Connectie. Verbondenheid. Het gevoel te hebben om ergens bij te horen.

Samen dingen beleven, samen dingen doen. Daarom dat wij als Komma Board enorm inzetten op onze mensen samen te brengen. Om hen avonturen te laten beleven samen. Gedeelde herinneringen maken.

Als wij onze droom willen waarmaken, dan hebben we elkaar nodig, allemaal. Onze crew. De vibe voelen. Dus dat is het begin. Komma Board kan alleen groeien, op de manier dat wij dat willen, als de cultuur beleefd en geleefd wordt.

Dat is wat Komma Board Komma Board maakt. En dat is wat ons anders maakt, én dat is wat ervoor zal zorgen dat al onze dromen gaan uitkomen.

WATER SHAPES US.