Op het ijs en achter het scherm,
wij gaan altijd samen voor het beste seizoen.

 

Axel is
Front-end developer

Onder begeleiding van verschillende docenten, ben ik me beginnen verdiepen in Javascript. Ineens zag ik ‘het licht’. De laatste jaren van mijn opleiding waren in mijn ogen een groot succes! Ik had het zelfs geschopt tot in onze practice enterprise ‘Designosource’, iets waar ik in mijn eerste jaren naar opkeek als zijnde onbereikbaar.

Axels traject

2017 – 2021
Vlaamse Overheid

Vandaag werk ik bij de Vlaamse Overheid (Onroerend Erfgoed), het is mijn tweede project voor Komma Board. Hier kan ik werken met Aurelia, een Javascript MV* framework dat zeer vergelijkbaar is met Angular, maar het iets nauwer neemt met web standaarden en -conventies. Verder komen ook libraries als Openlayers aan bod waar ik eerder al eens kleine side-projects mee heb gebouwd. Het grote doel van dit project is om eerst de nieuwe beheersinterfaces te bouwen in Aurelia en daarna de oudere applicaties ook te migreren naar een Aurelia codebase. Als (kleine) bijkomstigheid stond ik ook deels in voor het onderhoud van de oudere applicaties, die geschreven waren in Dojo. Dojo is in principe vergelijkbaar met een JQuery on steroids. Het heeft gelijkaardige features maar uitgebreider en is één van de eerste grote frameworks die wellicht de basis heeft gelegd voor velen die vandaag bestaan.

2015 – 2017
BNP Paribas Fortis

Ik ben onmiddellijk na mijn studies begonnen bij Komma Board en mijn eerste opdracht was bij BNP Paribas Fortis. Ik kwam in een team terecht waar we soms vrij complexe web formulieren moesten maken, maar de echte uitdaging was dat we enkel Javascript konden gebruiken. Er was geen of beperkte beschikbaarheid naar het gebruik van front end frameworks toe en de back end bestond uit Messagent, iets waar je programmatisch vrij weinig invloed op hebt als developer. De moeilijkste en ook meest interessante projecten waar ik aan heb gewerkt, waren de Isabel Webforms. Deze waren van een totaal ander kaliber en daardoor botsten we constant tegen de beperkingen van ons reeds bestaande pseudo-framework en templates. Vervolgens implementeerden we maandenlang tricks en hacks, waarbij we toch probeerden enkele best practices van populaire front end frameworks te integreren. Dit dan vooral op niveau van data-binding en view-rendering.