Groeitraject – interview Dries Van der Poel (IT)

Hier en nu

Ik ben ondertussen 3 jaar in dienst bij Komma Board. Eerst ben ik 10 jaar aan de slag geweest bij KBC, waarvan 8 als full stack developer en 2 als analist. Vervolgens beslist om m’n horizon te verbreden en de markt beginnen te verkennen. Op dit moment zit ik al 3 jaar bij dezelfde klant, maar heb ik het gevoel dat het tijd is voor een volgende stap. Sinds ik bij Komma Board ben heb ik een reeks opleidingen mogen volgen, waaronder eentje voor mijn Prince 2 certificaat. In de nabije toekomst ligt nog eentje van ‘scrum master’ in het verschiet. Een scrum master is een soort van werkverdeler richting developers en medewerkers. Zorgen dat ze met het juiste bezig zijn en dat ze de juiste taken krijgen, op het juiste moment binnen een project. Is eigenlijk net onder de hoofdverantwoordelijke van het project.

Onlangs heb ik aangegeven dat ik aan een nieuwe opdracht wil beginnen met een andere rolinhoud, ondanks dat de huidige klant graag zou hebben dat ik blijf. Uiteindelijk moet het een match van beide kanten zijn en voor mij biedt de huidige opdracht niet meer de voldoening en uitdaging die ik zoek.

Dat is een voordeel bij Komma Board. Je hebt hier medezeggenschap over je opdrachten en er wordt ook rekening mee gehouden. Zonder natuurlijk ‘op de bank te blijven zitten’.

Je krijgt ook een opleidingsbudget waar ik ten volle gebruik van heb gemaakt. Niet alleen Prince 2 maar ook nog aanvullende Project management opleidingen, die ook zeer nuttig waren. Nu is het even wachten op het nieuwe budget om aan iets nieuws te beginnen. Je moet uiteraard wel kaderen waarom je een opleiding wil doen maar ze hebben nog nooit eentje geweigerd.

Plan en Doel

Het voordeel van consultancy is toch dat je in veel bedrijven en verschillende rollen kan terecht komen waardoor je telkens kan groeien en bijleren. Als je vast in een bedrijf zit speelt altijd een stukje politiek mee en als je van positie verandert, moet die plek ook weer ingevuld worden. Ik ben niet in de wieg gelegd voor dat soort ‘ellebogenwerk’ en dan heb je je carrière bijna niet meer in de hand.

Je kan hier ook je eigen tempo bepalen. Stel dat er bijvoorbeeld op privè vlak tegenslagen komen, hoeft dat in je carrière dan ook geen struikelblok te zijn. De keerzijde is dan wel dat je zelf wel de motivatie moet hebben, de drijfveer moet er zijn. Anders trappel je een beetje ter plaatse. De conclusie is, je hebt het vooral zelf in de hand en die wijsheid voelt wel goed aan.

De toekomst

Een carrière moet naar mijn gevoel wel organische groeien. Je kan niet zomaar twee stappen hogerop springen. Ik heb geen masterplan dat zegt waar ik over 20 jaar wil of moet staan maar dankzij de opleiding Prince 2 is de volgende stap nu wel duidelijk. Project manager is de rol waar ik naartoe wil groeien. Waarschijnlijk moet ik daarvoor nog wel wat ervaring opdoen in een iets lagere positie zoals scrum master maar dat zien we wel, stapje per stapje. Door mijn jaren ervaring als developer weet ik nu ook heel goed wat die mensen nodig hebben om een project goed te laten lopen. Gevoelsmatig ben ik ook meer een facilitator, dat spreekt me meer aan dan analyses en development. Mensen zo laten groeien in hun eigen rol, dat vind ik echt fijn.

Work_life_balance

De sfeer bij Komma Board is heel gemoedelijk. Mijn vrouw zegt soms wel eens, ‘jij mag hier niet vertrekken’, omdat ook zij aanvoelt hoe uniek het is om hier te werken. Als er iets is, zijn ze er ook altijd om je te helpen. An en Joeri zijn oprecht geïnteresseerd en begaan met je welzijn. Eigenlijk werken zij als een soort magneet.

Sinds ik hier zit, heb ik sowieso minder frustraties over werksituaties. Komma Board staat eigenlijk los van mijn werk en dat geeft een bepaalde rust. Zo ben ik zelf ook veel rustiger geworden, zeker in crisissituaties. Die kalmte zorgt op haar beurt dan weer voor minder fouten en meer efficiëntie.

Er liggen hier ook veel mogelijkheden om op allerlei vlakken te groeien. Je kan hier communicatietraining volgen, interviewtraining of leadership. Als je zelf vooruit wil dan kan hier heel veel.

Lessons learned

Ik heb de voorbije jaren vooral geleerd om sneller te durven zeggen als er iets gevoelsmatig niet goed zit. Als je merkt dat je in een omgeving zit waarin je niet meer kan groeien of een meerwaarde kan betekenen, dan moet je ook je conclusies durven trekken. Is het dan wel de moeite.

Ook ben ik assertiever geworden in ‘nee zeggen’, zonder daarbij iemand te schofferen. Bepaalde elementen heb ik daarbij geleerd uit de leadership training via Komma Board. Daar zitten veel handvaten in om op een positieve manier toch moeilijke feedback te geven. Vroeger had ik het ook wel moeilijker met bepaalde sterke persoonlijkheden (‘haaien’ volgens de opleiding). Ik heb ook ondervonden dat als je voor iedereen goed wil doen, je meestal zelf verliest.