Groeitraject – interview Kirsten Mols (Finance)

Hier en nu

Ik heb altijd in de Finance wereld gewerkt. Zo ben ik begonnen bij de boekhoudafdeling van Strabag en werkte ik ook de daaropvolgende jaren steeds bij bouw gerelateerde bedrijven (algemene aannemerij). Ik merkte wel uit gesprekken dat de bouwsector erg specifiek was en dat dat enerzijds een plus was voor andere bouwbedrijven maar eerder een nadeel bij andere sectoren. Een rol als consultant zou mij de kans geven meer sectoren en bedrijven te ontdekken en zo heel veel bij te leren.

Zo begon ik sporadisch de markt wat af te tasten om een nieuwe stap te kunnen zetten in mijn carrière. Uiteindelijk kwam ik Komma Board tegen via een online vacature (Google) en zo ging de bal aan het rollen.  Vanaf de eerste ontmoeting en het eerste gesprek was er een klik. De manier van werken en hun filosofie spraken me heel erg aan dus ik heb zonder nog te twijfelen de sprong gewaagd. Ondertussen ben ik bijna 7 jaar werkzaam bij KB.

Mijn allereerste project was er eentje op credit control. Op zich bij een fijn bedrijf maar het type functie lag me een stuk minder. Het was niet zo uitdagend en wat te repetitief voor mij, kortom het mocht allemaal wat meer zijn. Ik heb het project volledig uitgedaan maar bij de evaluatie nadien wel duidelijk gemaakt dat dergelijke functies niet echt mijn ding waren. En binnen Komma Board wordt daar ook effectief rekening mee gehouden. Hier heb je veel inspraak in welk soort projecten je al dan niet wil doen en hoe je zelf verder wil groeien.

In die 7 jaar heb ik wel het geluk gehad vooral langere projecten te kunnen doen. Het huidige loopt ondertussen bijvoorbeeld al 2 jaar. Deze worden steeds geëvalueerd en telkens (al dan niet) verlengd met 6 maanden. Mijn gevoel zegt me dat dit project nog wel even kan duren.

Plan en Doel

Mijn grootste verwachting toen ik begon bij KB was vooral ‘bijleren’. Nieuwe sectoren, bedrijven, functies en mensen ontdekken en niet vastroesten in één bepaald stramien. Het meeste leer je wel bij ‘on the job’ maar als je het gevoel hebt dat je bepaalde skills nog wil bijschaven dan zoeken ze bij Komma Board mee naar de juiste opleiding. Of kan je bij een interne collega terecht voor advies.

Het belangrijkste voordeel van werken bij Komma Board is het gevoel dat je nooit ‘alleen’ staat. Je voelt je steeds geruggesteund door je werkfamilie hier. Zo sta je automatisch sterker in je schoenen en het geeft mij in elk geval een vertrouwensboost.

De toekomst

De voorbije projecten is er gaandeweg het element ‘leiding geven’ bij gekomen en dat was een fijne ontdekking. Ik heb het gevoel dat het me ligt en ik doe het ook graag. Bij vorige jobs had ik ook wel mensen langs me maar had ik niet officieel die positie, nu dus wel. Bovendien wordt dat hier bij Komma Board nog eens gevoed door extra workshops. Management technieken bijvoorbeeld en hoe je met verschillende profielen mensen het best omgaat, super interessant allemaal. We hebben dit intern ook al besproken en mijn volgende project gaat sowieso opnieuw in een leidinggevende rol zijn.

Work_life_balance

Stel dat er binnen je huidig project iets niet goed loopt, kan je dit Bij KB makkelijk bespreken intern en wordt er ook actie ondernomen. Zo was ik aan de slag in een project toen ik hoogzwanger was. De workload en werkdruk was erg hoog en het werd op dat moment gewoon teveel. An (zaakvoerder van KB) heeft toen de situatie ontmijnd en mij van het project gehaald om wat rustiger naar mijn bevalling toe te kunnen leven. Dat menselijke is hier zo belangrijk en is misschien wel de grootste troef van KB. Ik heb hier een echt familiegevoel. Je wordt hier ook nooit gepusht in projecten (of richtingen) die je niet liggen of die niet goed aanvoelen.

Als persoon ben ik hier het meest gegroeid qua zelfzekerheid. Ik was vroeger best verlegen en wat introvert maar heb hier veel meer zelfvertrouwen gekregen. Het zorgende, coachende heeft er ook altijd wel ingezeten maar door dat extra zelfvertrouwen kan ik dit nu ook toepassen in die leidinggevende rol en daar voel ik me goed bij.

Een moeilijke les

De meest lastige situatie die ik ooit in een project heb meegemaakt was tijdens mijn eerste leidinggevende functie. Binnen dat team had je twee dames die echt moeilijk konden samenwerken. Toen heb ik echt elke tip&trick moeten uitproberen om dat te laten werken en uiteindelijk was er ook vooruitgang. Ze zullen nooit beste vriendinnen worden maar we hadden een manier gevonden om het te laten werken. Dat geeft enorm veel voldoening en uit dat hele traject heb ik veel bijgeleerd.