Tim heeft z’n sprong gewaagd bij Komma Board,
wij zorgen dat hij nieuwe pistes kan verkennen.

Tim is
Java developer

Tijdens mijn studie sprong programmeren er toch wel uit. Niet alleen op school, maar ook thuis was ik er veel mee bezig. Het werd een echte passie! Hoe verder ik ging met mijn studies hoe technischer de programma’s en hoe groter mijn passie. Na mijn studies ging ik aan de slag als consultant. Ik was meteen verkocht aan de afwisseling van projecten, omgevingen en mensen! Nieuwe mensen en hun kennis leren kennen: geweldig! Het is volgens mij de beste manier om op een leuke manier je kennis op te krikken.

Tims traject

2019-2021
LCM

Bij LCM zat ik in de eerste fase bij een team die de technical debt aanpakt in het domein arbeidsongeschiktheid. Daar heb ik geholpen met de migratie naar weblogic 12 en JEE7. Daarnaast hebben we een business rule enige volledig herschreven naar java web service. Deze nieuwe webservices hebben we grondig getest met een batterij van cucumber en junit testen. Ons team stond ook in ter ondersteuning van de andere teams: raad geven, schrijven van een herbruikbare component, … In 2020 zijn de teams geherstructureerd en ben ik terecht gekomen in een team die zich bezig houdt met het deel erkennen van de arbeidsongeschiktheid. In de eerste helft van het jaar hebben we het proces sancties opnieuw bekeken en verder uitgebreid. Dit hield in dat we aanpassingen hebben gedaan in java back-ends met soap webservice, SOA-processen en java front-end gebaseerd op Vaadin. Sinds juni zijn we begonnen met het ontwikkelen van een nieuwe applicatie medisch-dossier. Deze applicatie gaat gebruikt worden door de adviserende artsen en paramedici van CM. Hiervoor hebben we een java back-end op gezet met REST webservices, voor de front-end koos de CM om met outsytems te werken. , … Op langere termijn zijn we ook van plan onze continuous delivery te verbeteren met behulp van Docker containers die op openshift kubernetes draaien. De technologie waarmee ik werkte? JEE7, Java 8, Toplink(JPA), CDI, SOAP webservices, REST webservices, VAADIN, Weblogic 12, Oracle SOA-suite 11g, Oracle DB, Mockito, Junit, Cucumber, Jenkins, Maven, Confluence, Jira, Git

2018
VMMA

Op dit project werkte ik binnen de afdeling waar aanvragen voor subsidies omtrent rioolnetwerk ingediend worden. Deze worden dan geadviseerd en beoordeeld door verschillende partijen waar dan een goedkeuring of afkeuring kan uit voortvloeien. De aanvraag kan op verschillende manieren verlopen. Afhankelijk van het soort project moet je dan nog een bijkomend formulier invullen. Binnen dit project was ik verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe features (eerst back end, dan front end), toevoegen forms en het herbekijken van de validatieregels op de forms. De technologie waarmee ik werkte? Java 8, Spring Boot, Angular (6), Hibernate, Drools, Activity, Maven, Rest-services, Junit, Log4j, HTML, CSS, JavaScript, Mockito, Bamboo, Confluence, Jira, Git, PostgressSQL, PostGIS.

2018
ADMB (Liantis)

Als eerste project heb ik de ADMB-reports module geschreven. ADMB-reports is een module dat geschreven is om andere projecten makkelijk te laten communiceren met een centrale Jasper server. Deze module kan je makkelijk inpluggen in elke applicatie waarmee je dan Jasper Reports kan generen. Het developen van deze module heb ik voor mijn rekening genomen. Vervolgens heb ik meegewerkt aan het project DigiDocs, een Angular-applicatie waar de klanten alle gegevens kunnen invullen, dit was voornamelijk front-end. Verder heb ik ook nog meegewerkt aan het online portaal waar alle klantgegevens worden bewaard. Ik heb geholpen bij het schrijven van de back-end. Deze bestond uit micro-services die queues gingen uitlezen en die data dan verwerkten. De technologie waarmee ik werkte? Java(1.8), Spring Boot, Spring-batch, Jasper Reports, Jasper Server, Tomcat, Angular(6), RabbitMQ.