Wij gaan samen voor het hoogste level,
in real life en in virtual life.

Gilles is
accountant

Tijdens mijn avondopleiding graduaat boekhouden-fiscaliteit was ik aan de slag bij een distributiebedrijf in Heverlee. Door het gebrek aan doorgroeimogelijkheden ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. En zo kwam ik bij Komma Board terecht. Het concept van continu leren, regelmatig in een nieuwe sector terecht komen en uiteraard de variatie, vind ik gewoon geweldig!

Gilles’ traject

2019
Iglo

Iglo, bekend door hun beroemde Kapitein, boekt en rapporteert in IFRS. De audit daarentegen wordt lokaal aangeleverd en volgens BEGAAP. Een boeiende omgeving waar ik me geweldig kan in uitleven. De grootste focus van m’n consultancy-opdracht ligt vooral op het inboeken van allerlei GL entries in SAP. Dit in combinatie met het uitvoeren van reconciliaties. Daarnaast maakt de voorbereiding van de afsluitingen en het opzetten van de rapporten in BPC m’n dag helemaal interessant. Er komt ook een groot deel audit aan te pas. Dit situeert zich vooral in de voorbereiding voor Nederland en België. Ook in dit project mag ik mijn steentje bijdragen in de voorbereiding van de jaarrekening.

2018
Groep Bruyninx

Bij Groep Bruyninx was ik doorgegroeid naar de functie van AZ accountant met de eindverantwoordelijkheid over de cijfers die ik rapporteer. Daarnaast kreeg ik de kans om mij ook eens te verdiepen in de behandeling van voorraden. Bij aanvang was het echt een serieuze uitdaging. Dit was het nog steeds op termijn, omdat ik verantwoordelijk werd voor het volledige plaatje. Naast alle afsluitactiviteiten en rapportering tijdens de closing, zorgde ik er elke maand ook voor dat alle operationele zaken behandeld en verwerkt werden. De groep had wel een degelijk financieel overzicht. Dit hielp om een vlotte rapportering te voorzien en tijdens de closing gemakkelijk de provisies aan te leggen en de voorraad te kunnen boeken.

2017
Promoplan

Het volgende project was bij een dienstverlener in marketing, gespecialiseerd in hostessenwerk. Ik nam een vlotte start omdat ik het boekhoudpakket Winbooks al eerder gebruikt had. Ik kreeg de complete verantwoordelijkheid over de afsluiting, inclusief ook de loonboekingen. Dit betekende voor mezelf en geweldige groei. En daarnaast bleef ik actief op de operationele taken zoals het inboeken van facturen, de financiële verrichtingen, de btw-aangifte en alle diverse boekingen, net als de voorbereiding op de maandafsluiting. Elke maand besprak ik de winsten en verliezen met de CEO en namen we de belangrijkste varianties door. Als kers op de taart heb ik tijdens dit project de jaarafsluiting mogen voorbereiden.

2016
Valesta

Valesta, een internationaal consulting bedrijf in de medische sector. Mijn eerste opdracht bij Komma Board. Meteen een hele boterham. Initieel werd ik in het team ingezet voor de assistentie bij de implementatie van een nieuwe ERP van Navision naar Peoplesoft. Na een paar maanden werd er beslist om de Belgische finance afdeling te verhuizen naar het Shared Service Center in Ierland. En als consultant blijf je dan als laatste op het verlaten schip om ervoor te zorgen dat alles netjes kan worden overgedragen en dat alles operationeel ondertussen blijft verder draaien. Ik rapporteerde op het einde dan ook rechtstreeks aan het SSC in Ierland. Tijdens dit project heb ik de principes van de afsluiting geleerd. Mijn Excel kennis is er meteen zienderogen op vooruit gegaan. De volledige AP, de opvolging van de facturatie, de financiële verrichtingen, de BTW, de reconciliaties, de voorzieningen en de intercompany reconciliaties, al deze taken voerde ik dagelijks enthousiast uit. De volledige afsluiting was nog niet mijn verantwoordelijkheid, de nauwe betrokkenheid bij de voorbereiding ervan des te meer. De implementatie van Peoplesoft, wat draait op een Amerikaans rekeningstelsel, vertraagde de transitie in het begin waardoor ik heel wat manuele correcties moest doorvoeren. Ik heb er tenslotte ook de volledige audit nog voorbereid.