Zo bouwt Hannelore aan een finance loopbaan
die even uniek is als zij.

Hannelore is
Financieel accountant

Ik heb vroeger de keuze gemaakt om accountancy-fiscaliteit te studeren. De beste beslissing uit mijn leven. Ik heb voor kleinere bedrijven met weinig doorgroeimogelijkheden gewerkt vooraleer ik bij Komma Board terecht kwam. Wat ik nodig had, was niet gewoon een uitgebreid takenpakket, maar echt afwisseling van omgeving, van taken, regelmatig gewoon iets nieuws. En een bedrijf dat achter mij persoonlijk staat. Dit heb ik bij Komma Board gevonden.

Hannelores traject

Estee Lauder 2021-…

Na drie leuke en boeiende jaren bij Delhaize was het tijd voor iets anders. En of het iets anders werd. Ondertussen zit ik bij Estee Lauder als Financial Controller Treasury. Een compleet andere omgeving dan wat ik al gezien heb. De bedrijfsomgeving en de job zelf vormen weer een hele nieuwe uitdaging. Ik ben met heel veel zin in dit nieuwe avontuur gestapt.

Delhaize 2018-2020

De eerste maanden bij Delhaize heb ik de verkoopafdeling ondersteund met het opmaken van manuele facturatie, doorvoeren van correcties en het opmaken van de rapportering voor de winkels. Na enkele maanden werd de afdeling omgevormd en ben ik naar Financial accounting (G/L accounting) overgegaan. Toen was ik verantwoordelijk voor G/L van alle sales in België: het boeken van provisies, reconciliaties van de verschillende G/L accounts, rapportering naar de winkels én de analyse van cijfers van de winkels. Vanaf het begin van dit project heb ik elke dag bijgeleerd en dit tot op de laatste dag. Een multinational is ook natuurlijk iets heel anders dan een KMO en de sector op zich is ook heel boeiend. Er komt zoveel meer bij kijken dan je je kan voorstellen. Ook bij Delhaize kwam mijn talenknobbel elke dag van pas door de talrijke Franstalige en Engelstalige collega’s. Binnenkort start ik trouwens op een nieuwe positie binnen Delhaize, waar ik mij kan verdiepen in een ander en nieuw aspect van accounting, namelijk inventory. TOP!

Na het sales avontuur, ben ik beland bij Vendor allowances & rebates, dus alles wat met promoties te maken heeft. Eerst was dit ook als Financial accountant, daarna werd de afdeling weer omgevormd en zo ben ik in de rol van Financial controller gerold. Bij Delhaize heb ik dus mijn eerste controller ervaring opgedaan.

Tereos Syral 2017

Mijn eerste project als A/P accountant bij Tereos, een bedrijf met buitenlandse vestigingen was een toffe eerste ervaring als consultant. Zij maken suikers en vervangingssuikers uit aardappelen en granen. Mijn taak bestond voornamelijk uit het inboeken van aankoopfacturen, eerst voor de Franse vestigingen, later ook voor de Spaanse. Al snel bleek mijn talenkennis goed van pas te komen. Frans, Spaans, Engels, alles kwam aan bod. Ik was continu in contact met de aankoopdiensten van de verschillende vestigingen ivm orders, aankopen en facturen zonder aankooporders. Verder volgde ik ook de aanmaningen van leveranciers op de voet op en sprak de betrokken personen aan om zo snel mogelijk resultaat te bereiken. Dit was een zeer goed eerste project en ik was voorbereid voor de volgende stap. Het echte boekhouden en analyses.